Home » Fokken » Kopers van een pup

Kopers van een pup

 

Op Facebook, jachthondenproeven, tijdens het uit laten, of op jacht of een show heeft u onze Jet ,Tara of Linn gezien, en u zou dolgraag een pup willen van deze mooie hond, lees dan aandachtig onderstaand stukje even door.

 

Wij vinden het erg leuk dat je geïnteresseerd bent in een pup van onze Jet ,Tara of Linn . Maar ook wij als fokker en baas willen graag goed kennismaken met de mensen die een pup willen kopen. Wij zouden het dan ook erg leuk vinden jullie hier op de Malushoeve te ontvangen voor een nadere kennismaking. Na deze persoonlijke kennismaking en wederzijdse goede gevoelens zullen we u pas op onze wachtlijst plaatsen. Wij vinden betrokkenheid zeer belangrijk, en geven daar dus duidelijk de voorkeur aan. Mensen die alleen bellen met de tekst ' ik wil op de wachtlijst" en verder niet reageren op onze whatts-app voorstellen of mails zullen dus niet geplaats worden op onze wachtlijst.

 

Tijdens deze kennismaking zullen we aan u een aantal vragen stellen om er zo achter te komen of dit hondenras wel bij u past.

U moet goed beseffen dat de Cesky Fousek en de Teckel energieke honden zijn, die veel beweging nodig zullen hebben. Doet u dit niet dan krijgt u een zeer vervelende hond. Ik weet inmiddels met zekerheid dat honden van oorsprong geen vervelende honden zijn, maar graag voor je willen werken.

 

Een aantal vragen die we u zullen stellen: ( zodat u er misschien al vast over na kunt denken)

 

* Heeft u voldoende tijd voor de hond?

(Ik bedoel daar mee: heeft u tijd om te wandelen (en dan niet 4x 10 minuten) en of te trainen of te gaan jagen).

* Past de hond wel in mijn huidige leven ( denk dan aan werk en vakanties of waar laat je de hond als je een dagje uit bent of op vakantie gaat)

* Hoe woont u? ( deze honden zijn niet geschikt om op een flatje te leven)

* Kan ik de hond financieel onderhouden? ( denk aan goed voer, dierenarts kosten enz enz)

* ben ik consequent genoeg? (nee is nee en kom voor is kom voor)

 

Het lijken strenge vragen maar ze zijn o zo goed bedoeld. Wij willen graag dat er goed over na gedacht is over de keuze voor een jacht/gebruikshond.

Mensen die met de hond gaan werken (jagen, training) genieten zeker onze voorkeur, zij zullen dan ook zeker voorrang krijgen op onze lijst. U mag ook zeker reageren als u niet aan bovenstaande voldoet. Je weet immers nooit wat er ter wereld komt, misschien zit er wel een hondje tussen die beter ergens anders op zijn plaats is. Neem dus gerust contact met ons op.

 

Het kan natuurlijk zo zijn dat u niet alle informatie kan vinden op deze website die u zoekt. Wij zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden. Het staat dus bij deze vrij ons te bellen of te mailen. Wij zullen u dan met alle liefde te woord staan.

 

 

* voor het plaatsen van deze foto's hebben wij toestemming ontvangen en tevens zijn ze eigendom van de Malushoeve

Maak een Gratis Website met JouwWeb