Home » Over ons » Behaalde resultaten

behaalde resultaten

Tara 1U res. CAC

Jeroen en Jet een 2de A-diploma

Jeroen en Jet een 1ste A-diploma

 

Hieronder een overzicht van de diploma's die onze Jet heeft behaald.

 

22 september 2019

 

Vandaag is de KCM (kampioensclubmatch) van de Cesky Fousek vereniging. Ik heb toch nog, omdat ik het niet kon laten Tara ingeschreven. Er zat een regel in mijn hoofd van een keurmeester, die ik maar niet los kon laten. Dus mevrouw toch maar ingeschreven. 

De teven moeten altijd in de middag, dus ik kon in de ochtend lekker rustig aan doen. Op mijn gemak het boekje doorlezen met de deelnemers en eens even kijken van de keurmeester er nu eigenlijk allemaal van vind. 

Gelukkig kon ik al snel vaststellen dat hij wel van bruin houdt.

Met diverse mensen ook nog even kunnen praten, weer nieuwe mensen leren kennen. 

Het weer was meer dan mooi, zelfs heet, en de locatie Erve de Waltakke in Lochem is meer dan geschikt.

Nu zijn we dan toch eindelijk aan de beurt, een grote groep dames in de open klasse, wel  10 stuks. De keurmeester was kritisch... maar rechtvaardig (in mijn ogen). En wat blijkt dan...…..worden we als eerste geplaats!!! Hoe trots kan je zijn.....

Mevrouw u mag door voor beste teef..... jeetje, die zag ik niet aankomen. Dus we moeten weer wachten...….

Dat hebben we er graag voor over natuurlijk. We mogen weer de ring in, we mogen weer rennen, en dan blijkt dus dat Tara een Res CAC behaald op deze dag!!!

Zo blij dat ik toch dat zinnetje nog in mijn achterhoofd had zitten.

 

 

24 augustus 2019

 

Vandaag onze laatste poging voor een laatste A diploma. Mocht het vandaag niet lukken, dan doen we Jet met proeven pensioen!! (haha)

Vandaag staat sterkburg op het programma. Een thuis wedstrijd voor ons, maar geen idee of dat ook zijn voordeel zal hebben.

Er is genoeg getraind, de knopjes zitten erop en werken. Dus je zou zeggen, dat het dan eindelijk moet lukken deze reis.

In de ochtend het standaard programma, de verplichte b en c onderdelen, die beheerst ze meer dan voldoende. Alle onderdelen hebben we met goed gevolg af kunnen leggen, heerlijk als je hond zo rustig is en stabiel werk laat zien.

 Dan wachten tot we op mogen voor de A. Het is altijd lang wachten en helaas is dat vandaag niet anders. De voorgangers doen hun best, voor sommige met goed resultaat, voor andere met helaas minder resultaat. Als voorjager duidelijk hebben waar de duiven liggen blijkt toch nog echt wel lastig. Jeroen is aan de beurt, de hartslag stijgt, de vingers gaan voor de ogen,.....pff jonge jonge wat een spanning, ook als je dus aan de kant zit toe te kijken, eerste duif is snel binnen...… het wordt nog spannender. Jeroen lijkt rustig en Jet heeft er duidelijk zin in. En ja hoor daar is de 2de duif!!!

We mogen dus door naar de sleep, voor de dirigeer krijgen we een 9!!!

Ja, de sleep, ze kan het, maar het moet dan wel nu even gebeuren!!!!

De start is voor een bruggetje.….iets wat niet getraind is, dus benieuwd of ze het doet. De voorgangers gaan er met gemak over, dus nemen aan dat Jet dit ook wel zal doen. 

Jeroen mag Jet inzetten en daar gaat ze, we kunnen het niet heel erg goed zien, maar ze loopt. En komt terug met haar bek vol...… Kat ik het bakkie. (denk ik)

Sleep is binnen en van wat we konden zien ging het super.

Nu dus afwachten met welk cijfer we geslaagd zijn..... het besef is daar!!!! We hebben een 2de A diploma......

 

 

 

 

 

 

 

18 augustus 2017 te Lage Mierde

Vandaag de SJP (standaard jachthondenproef) in Lage Mierde, een proef alleen voor de cesky fousek en de griffon.

Zal het dan dit jaar lukken om een A-diploma te behalen? dat is iedere keer weer de grote vraag.

Helaas net als altijd moet je de gewone c en b onderdelen doorlopen voor je voor een eventuele a op zou mogen. We hebben in de ochtend helaas een beetje tegenvallend weer. Maar we zijn er op gekleed en gaan ervoor. Begin van de middag hebben we de 8 onderdelen afgerond en moeten we wachten tot het sein komt om op te mogen voor de A! Dan duurt het altijd langer voor je gevoel. Het aantal honden op deze dag is niet heel groot. Wat dan weer een geluk is met je A dan hoef je niet zo lang te wachten tot je aan de beurt bent. 

En dan is daar, in eens het moment dat het moet gebeuren, opgaan voor die A. Zal Jet vooruit gaan en een mooie lijn lopen, zal het dan eindelijk gebeuren vandaag? Zal ze gaan zitten als de baas het vraagt, gaat ze naar links als dat moet of naar rechts, net wat er gevraagd zal worden. En dan ineens JAAAAA ze mag naar rechts naar de duif, en dan weer te vraag, neemt ze hem mee, kan ze hem dus vinden???? Gelukkig....... de duif komt mee, ze geeft hem netjes af,..... dus jaaaaaa we zijn eindelijk een stap dichterbij dat diploma.

Hij krijgt van de keurmeesters een 7, wij blij!!

Maar dan nu,... op naar de sleep, want we zijn er nog niet helaas. Jet zou over water moeten zwemmen en daar de sleep van de eend moeten oppakken en die dan vervolgens weer bij jeroen terug moeten brengen. Het wachten begint weer opnieuw, en de zenuwen beginnen toch enigszins te gieren door het lijf..... zal het dan toch gebeuren vandaag???

Jeroen mag aan de start verschijnen bij de keurmeester, hij praat nog even en zet dan Jet in. Ze gaat over water maar iets te veel naar links. Jeroen moet haar aan de kant dus naar rechts zien te krijgen. Gelukkig, dat lukt, dan zie je haar te ver het bos in gaan en ben je eigenlijk bang dat het dan toch misschien niet gaat lukken, en ja hoor dan buigt ze af naar rechts, de kant waar de sleep is getrokken en vertrek Jet..... gelukkig zien we haar aan de overkant lopen, daar waar de eens ligt. Het wordt nu wel heel erg spannend, en ja hoor dan zie je ineens een hond lopen met eend. Nou kat in het bakkie.!!!!! Eindelijk die A in de pocket!!!!!

Nu maar hopen dat nummer 2 niet snel op zich laat wachten. Wat een dag!!! die gaat ons collectief geheugen in!!!!!

 

 

 

 

 

September 2016

Ja... Waar moet je beginnen na zo'n geweldig weekend!!!! Misschien gewoon bij het begin. Donderdag 15 september om 4.00 gaat de wekker en zijn we klaar voor vertrek. We hebben een rit van 9 uur voor de boeg. Deze verloopt voorspoedig en na 10 uur komen we aan bij interhotel America. Een prima hotel voor ons verblijf de komende dagen. We gaan een stuk wandelen met Jet want gelukkig is het bos vlakbij. Jet vind dit natuurlijk geen straf. Daarna heerlijk gegeten en gedronken en toen naar bed. Op naar de volgende dag.
Op vrijdag 16 september brengen we eerst een bezoek aan Pisek. Mooi stadje, kadootje voor de kids een lekker bakkie thee en koffie en dan op naar het huisje van frans en Milena Voslar. Daar bereiden we ons voor op wat ons te wachten staat. Om 16.00 uur moeten we ons melden bij de bierbrouwerij bij kasteel Zvikov. Hier is de veterinaire keuring en de loting voor de proeven. Helaas bestaat ook dit uit veel wachten. De keuring doorlopen we prima. Na een ceremonie met jachthoornblazers en voorstellen van de keurmeesters vind de loting plaats. Jeroen trekt nr 8 en zal zaterdag dus beginnen met het onderdeel veldwerk. Deze discipline zal de hele dag in beslag gaan nemen. Na afloop eten we nog wat en gaan we terug naar het hotel. Zaterdag 17 september staan we vroeg op 6.00 uur. Hond uitlaten en ontbijt ophalen. Dat staat mooi voor ons klaar omdat we te vroeg weg moeten om in het restaurant te ontbijten. We vertrekken om 6.45 naar kasteel Zvikov waar de opening plaats zal vinden. We verzamelen daar op de parkeerplaats waar iedereen verzamelt. De jachthoornblazers zijn weer aanwezig en openen op de parkeerplaats. Dan lopen we met alle aanwezigen naar Kasteel Zvikov. Prachtig kasteel waar 2 rivieren samen komen. De jachthoornblazers nemen plaats op de binnenplaats. Dan gaan de voorjagers op nummer volgorde staan en worden binnen geleid. Er staan mooie boomstammen met nummers en daar moeten de jagers bij gaan staan. Na het getoeter en alle plechtigheden breekt de wolk open en begint het mega hard te regenen. Alles en iedereen flink nat. Wij moeten de auto volgen met de tekst pole!!! Die brengt ons naar de plek waar wij onze veld onderdelen gaan doen. Best een eindje rijden maar wat is het prachtig hier!!!!
We beginnen met 4 honden aan het onderdeel verloren apport met fazant. Jet heeft er zin in maar kan ook goed haar eigen plan trekken en dat doet ze ook, niet geheel volgens wens van de baas?. Maar het komt binnen. Daarna verloren apport met haas en dat doet ze super 2x een 4!!! ( 4 is het hoogte aantal punten). Na dit onderdeel doen we een sleep met fazant. Favoriet onderdeel voor Jet dus geen probleem en weer een 4. Na deze onderdelen moesten we even wachten tot we opgehaald werden voor het onderdeel water. En daar zit een oefening in waar we voor vrezen?. De hond moet 5 minuten zwemmen in het water en dirigeerbaar zijn. Nou Jet vind het maar zinloos, zwemmen zonder doel. Maar de zwanen in het mooie water zijn onze redding en Jet gaat als nog. Gelukkig een 2. Volgende proef, er wordt een eend gegooid en de voorjager moet zelf schieten, Jet moet deze ophalen. Geen probleem een 4. Onderdeel 3: verloren zoek in rietkraag van een eend. Resultaat een 4. Dit is wat ze leuk vind. Toen een leuk stukje lopen voor onderdeel 4. In het prachtige meer springen de vissen vrolijk naar boven. Prachtig om te zien. Onderdeel 4: stuberen door een flinke riet kraag 5 minuten lang. Jeroen moest het geweer klaar hebben, mocht er een eend opgaan moest die geschoten worden. 4 in de pocket. Opdracht volbracht. Weer een pauze en dan met de auto naar een veld voor het veldwerk op het grote veld. We komen weer op een prachtige plek terecht!!! We beginnen met een gezamenlijke drijfjacht waarbij de honden elkaar niet mogen kruisen, dus voor de jager blijven. Mocht er een fazant zijn dan moest deze geschoten worden. Het is een prachtig gezicht, die honden, de omgeving, en de jagers. Jeroen schiet nadat 2 andere miste een hoge fazant en gelukkig is Jet snel ter plaatsen voor het apport!!!! De Tsjechen noemen Jeroen nu al Die Hollander!!!! En dan nu veldwerk individueel. 2 jagers gaan mee en ze drijven het veld af. Al snel staat Jet prachtig voor en daar is de eerste fazant. En redelijk snel volgt ook de 2de fazant. Nu mag Jeroen niet meer schieten maar moet wel even laten zien hoe Jet veld neemt!!! Nou natuurlijk geen probleem. De 4 nemen we in ieder geval weer mee. Na dit zijn we klaar voor vandaag en rijden we naar een restaurant een half uur verder op. Afstand is hier geen probleem

We verzamelen op zondag op de plek waar we zaterdag zijn geëindigd. Ook hier begint de dag weer met een officiële opening. Dus om 8 uur klinkt het getoeter van de jachthoornblazers. Het hoofd van de jacht opent met een paar woorden. Echt waar heb mijn best gedaan maar versta er geen snars van?. Hij zal ons vast een mooie dag toe wensen. Wij hebben vandaag de proeven in het bos dus we mogen een klein half uurtje rijden om op de plaats van bestemming te komen. Een prachtige plek met een weitje in het bos. Ook hier moeten we even wachten tot iedereen er is. Gelukkig zijn Frans en Milena er voor wat vertaling. Ja.... We maken ons op voor de eerste proef. De hond down leggen, zelf de vos wegbrengen in een stukje wat omringd is door dennentakken en een greppel. Helaas is Jet niet echt dol op een vos dus de spanning is om te snijden. Jeroen legt haar down, pakt de vos, legt hem neer en loopt terug naar Jet. Zegt apport tegen haar en daar gaat ze op een sukkeldrafje. Moet ik nu echt die greppel over? Nou voorruit dan maar, ja die vieze vos die al door zeker 7 honden is opgepakt, de twijfel slaat toe, bij Jet maar ook zeker bij ons. Na de twijfel pakt ze hem neemt hem mee, en dan ..... gaat het mis, de vos in de greppel. Krijg die er maar weer uit. Gelukkig is de wil er wel en probeert ze op haar manier de vos aan 1 poot eruit te trekken. Het lukt pfff ze sleept hem mee en legt hem bij Jeroen. Zou dit voldoende zijn voor de ruim 10 keurmeesters die staan te kijken en een cijfer moeten geven???? Gelukkig we krijgen een 1 omdat Jet wel de wil toont het bij Jeroen te willen brengen. We zitten er nog in. Proef 2: staan op linie en iedere voorjager moet om de 2 minuten een schot lossen, de honden blijven liggen en mogen niet opstaan, in het bos lopen mensen te kloppen op bomen en herrie te maken. Jet gaat 1x zitten we krijgen een 3. Nu weer een korte pauze dus tijd voor een bakkie. Proef 3: sleep van een vos en sleep van een haas ( die zal het na de regen van gisteren wel niet overleefd hebben dus werd het een Vlaamse reus?) beide geen probleem dus 2x een 4. We maken ons weer op voor onderdeel 4: we lopen een stuk het bos in, maar onze tolk heeft even andere verplichtingen dus we moeten ons zelf redden. Met een beetje Duits en wat handen en voeten werk komen we er wel. Eerste onderdeel verloren zoek van een vos, jeetje weer een vos, zijn ze wel dol op hier maar Jet. Nog steeds niet?. Ze gaat mooi weg, komt bij de vos, pakt hem op,....loopt naar Jeroen en 4 meter voor hem laat ze hem vallen.... Jeroen praten als brug man maar de keurmeester kijkt niet blij.... Zou het nu dan afgelopen zijn...... 2 keurmeesters op deze proef de een zegt nee en de ander zegt een 1. Jeetje we zitten er nog in. Helemaal eerlijk vinden we het niet maar ach. De andere honden na ons doen het prima. Uiteindelijk komt de keurmeester terug en geeft bij nader inzien Jeroen toch nog een 2!!!! Pfffff.
We maken ons op voor een rondje bos, Jet moet onder het geweer blijven en Jeroen moet op aanwijzing van de keurmeester een keer schieten. Gaat prima een 4. Volgen, in Nederland tussen 5 paaltjes,... In Tsjechië gewoon tussen de bomen door, dit doet Jet prima dus een 4. Laatste onderdeel hier je hond het bos insturen en die moet 5 minuten weg blijven, appeltje eitje voor Jet weer een 4. We lopen terug en moeten nu een tijd wachten voor onze laatste 2 onderdelen. Stuberen en zweetwerk. We hebben lang gewacht maar werden toch nog opgehaald door middel van loting werd de volgorde bepaald, Jeroen door mijn toedoen als laatste aan de buurt. Wachten duurt lang zeker als je weet dat dit niet het sterkste onderdeel van je hond is. Eindelijk, we zijn aan de beurt. Het bersen, is iets aparts zoveel stappen lopen, hond down, verder lopen, onzichtbaar de hond weer bij je roepen, doorlopen, hond down, weer doorlopen, uit het zicht 2,5 minuut wachten, schieten uit zicht, 2,5 minuut wachten en weer terug naar je hond. Geslaagd. En dan het laatste onderdeel, zweetwerk. Jet begint goed maar halverwege is ze de weg kwijt, keurmeester roept ze terug en zet ze weer op de goede plek, het gaat,.... Moeizaam, slordig maar na bijna een half uur zijn we bij de bok!!!!!pfffffff we hebben het gehaald we krijgen een 1 maar dat boeit ons niets. We moeten nu een flink eind terug lopen voor we bij de auto zijn, we reizen weer af naar het restaurant waar we gisteren ook waren dus een half uur in de auto. Hier drinken we wat met Frans om het diplom (Tsjechisch) te vieren na 2,5 uur is de prijsuitreiking. We zijn geen eerste maar ook geen laatste. Als klap op de vuurpijl winnen we als beste hond/combinatie in het veldwerk!! Een beker en een mooi beeld krijgen we cadeau.

We kijken terug op een zeer mooi weekend. Wij zijn super tevreden. We hebben een Tsjechisch diplom en het is goed zo!!!

Nogmaals Frans en Milena ontzettend bedankt voor de hulp!!!!!

 

 

28 Augustus 2016

 

Afgelopen zondag was de onderlinge jachthondenproef van de kjv gewest Utrecht. Voor ons de thuis basis, maar voor vele een nieuw/ander terrein. We hadden het weer mee, de organisatie verliep goed. En het goede nieuws: Jet en Jeroen 1e in de A!!!!! Super trots. Volgend jaar moeten we natuurlijk onze titel verdedigen!!!

 

8 mei 2016

Vandaag een eerste plaats behaald bij de clubmatch van de Cesky Fousek Vereniging in Lochem. Jet werd uitgebracht door Anouk in de gebruikshonden klasse!!!!! 

 

Maart 2016

 Nou we maken ons vandaag dus op voor een spannende en nieuwe dag. We lopen vandaag Zweetspoor F in Beetsterzwaag. We hebben hard geoefend maar hebben helaas geen idee wat ons te wachten staat. Het is een mooie omgeving we hebben prachtig weer dus wat willen we nog meer. Er doen 8 honden mee aan het zweetspoor en we moeten loten doormiddel van een nummer te trekken wat op hout geschreven staat. Wij zijn vandaag als 4de aan de buurt, dus moeten nog een poosje wachten, dus lopen we nog maar een rondje met Jet. Rond 11.00 uur gaan we met de auto naar de plaats van het spoor. Helaas moeten we ook daar wachten. Eenmaal aan de beurt kunnen we nu echt niet meer terug. Let's go!!!!!! eerste stuk van het spoor gaat super, en het vertrouwen groeit, maar dan gaat het mis. Gelukkig let Jeroen wel op dus samen weten ze het spoor van 500m goed uit te werken. Resultaat....we komen aan bij het eindstuk!!! wat een opluchting. Eind van de middag is pas de prijs uitreiking en we krijgen een mooi diploma met een goed van de keurmeester. We hebben zeker punten waar we aan moeten werken, en dat zal ook zeker gebeuren, maar deze hebben we vast in de pocket!!!! #trotsoponshondje

 

Dinsdag 15 september 2015

Vandaag doen we mee aan de Map in Haaften. We hebben geen verwachtingen van Jet maar hopen op een mooie dag. Helaas is bij het begin van de 1e proef een koude wind en regen. Jammer maar hopen er op dat het in de loop van de dag beter wordt. Voor ons een onbekend terrein maar wel prachtig hier. Helaas valt het met het weer niet mee om foto's te maken. Met zeer grote trots kan ik zeggen dat geheel tegen verwachting in Jet haar Map B diploma heeft behaald met 500 punten!!!! Super blij mee.

 

Zondag 30 augustus 2015

Vandaag helaas net als vorig jaar regen op de zondagochtend, we hebben vandaag de onderlinge jachthondenproef in Nieuwegein. Dus regenkleding in de auto en gaan met die banaan. We lopen vandaag samen met de trainingsgroep van Jeroen en zullen alle onderdelen afleggen. Voor het eerst zal Jeroen vandaag inzetten voor de A onderdelen. We zien wel wat er van komt. Verder op de dag slaat het weer om en hebben we een heerlijk zonnetje. Alle c en b onderdelen gehaald dus Jeroen en jet mogen op voor A. Ze neemt een mooie lijn aan, gaat netjes zitten op de fluit, maar dan....slaat ze op slot en besluit Jeroen haar terug te trekken. Het zit er niet in vandaag, jammer. Toch een diploma met 71 punten.

 

Zaterdag 22 augustus 2015

Jachthondenproef op Landgoed Sterkenburg in  Driebergen. Een proef dicht bij huis en altijd gezellig. Ook vandaag geen hoge verwachtingen gewoon lekker ons ding doen. Jet doet de oefeningen maar de afwerking kan beter, helaas een aantal punten laten liggen op de afwerking. Maar weer een mooi b- diploma met 72 punten.

 

 

Vrijdag 21 augustus 2015

Vandaag jachthondenproef in Lage Mierde. Voor ons een nieuw terrein en dus benieuwd naar wat komen gaat. Jeroen en Jet zijn er klaar voor. Natuurlijk reuze benieuwd hoe Jet het zal doen zo vlak na haar bevalling. We hebben top weer te locatie is mooi. We kunnen tevreden terug kijken want we hebben een mooi B diploma gehaald met 72 punten. Sommige onderdelen hadden beter gekund, maar wij zijn super tevreden.

 

 

Zondag 1 februari 2015

Vandaag doen we mee aan de keuring in Kaatsheuvel. Anouk brengt Jet voor en we hebben het genoegen met een russische keurmeester. Wij zijn zeer trots want we behalen een U. Iris en Jet doen mee aan de verkleede kind hond show. Helaas geen prijs maar wel een mooie medaille, zakje voer en een gooiarm met bal. Wij hebben een leuke dag gehad.

 

'Mooi op voor de beoordelig'  'Nou daar gaan de dames!' 

 

Zondag 16 november 2014 Onze oudste dochter brengt Jet vandaag voor op de keuring en zal meedoen aan de juniorhandling. Een nieuw onderdeel voor ons. We kijken onze ogen uit naar alle verschillende hondjes. Vandaag ook heel veel teckels. Anouk en Jet worden 4de tijdens de junior handling. We hebben weer wat tips en trics mee gekregen. Ze moet Jet nog voor brengen dus we kunnen dit mooi nog even meenemen voor de keuring van zo meteen. We behalen weer een ZG. Goed gedaan dames. Wij zijn trots op jullie.

 

Foto: Anouk en Jet 4de bij de junior handling in Gorinchem!!! En een mooie ZG.

 

Zaterdag 20 september 2014 Map Landgoed Hindersteijn. Helaas kan ik hier zelf niet bij zijn dus het verslag zal beknopt zijn. Jeroen en ik houden elkaar op de hoogte doormiddel van de app. Het aantal punten wordt bij een map anders verdeelt, je kan minimaal 55 punten halen voor een onderdeel en maximaal 100.

onderdeel b1= 55

onderdeel b2= 75

onderdeel b3= 95

onderdeel b4=0

onderdeel b5= 95

onderdeel b6= 85

Erg jammer dat we het niet hebben gehaald, maar echt super trots op ons hondje!!!! We hebben even een kleine pauze en zullen dan hopelijk 10 oktober deelnemen aan de Map op Vollehoven in de Bilt.

 

Zondag 7 september 2014 De onderlinge onderlinge jachthondenproef op Landgoed Sandenburg. Als afsluiting van het trainings seizoen houden we een onderlinge onderlinge jachthondenproef bij ons in de tuin/wei. We hebben een erg mooie zonnige dag, met een boel gezellige mensen. Ook de vrouwen van de cursisten zijn mee gekomen. We zullen deze dag proeven doen waarin alle jacht elementen zitten maar dan net een likketje anders als dat we gewend zijn. Het begint van volgen, opzich niet moeilijk maar wel met een handicap natuurlijk, een ei, een lepel, pionnen en een hond aan de lijn. Echt leuk om te zien hoe fanatiek iedereen is. Dit wordt steeds moeilijker gemaakt tot er een winnaar over is, deze krijg dan 7 punten. We hebben op deze manier een middag vullend programma met zeer leuke onderdelen voor baas en hond, ter afsluiting doen we lekker de bbq aansteken. Natuurlijk hebben we ook een prijs uitreiking. En ook hier blinken Jet en Jeroen uit en gaan naar huis met de echte Sandenburg troffee!!!! Wij sluiten dus nu het trainingsseizoen af.

 

 

Zondag 31 augustus 2014 Vandaag de onderlinge jachthondenproef in Nieuwegein. Anouk zal vandaag Jet voor jagen. Ze vind het reuze spannend maar we weten dat ze het kan. Het ene onderdeel gaat wat beter als de andere, maar we kunnen terug kijken op een mooie en leuke dag. Anouk en Jet behalen een B-diploma van 72 punten!!! Goed gedaan meid.

 

Zaterdag 23 augustus 2014 De jachthondenproef op Landgoed Sterkenburg vandaag. Hopen dat het beter gaat als afgelopen zaterdag. Een prachtige dag en een prachtige locatie en ook nog eens dicht bij huis. Jet laat zich van haar goede kant zien en heeft zin om te werken. Alle onderdelen gaan prima. Naturlijk een mooie cijferlijst en een 3de prijs in de B!!!!

Onderdeel A+B= 10-10

Onderdeel C+D= 10-10

Onderdeel E= 7

Onderdeel F=10

Onderdeel G= 9

Onderdeel H= 9

Totaal van 75 punten en goed voor een 3de plaats in de B met een mooie beker!!! Zeer trotsB diploma

 

Zaterdag 16 augustus 2014 Vandaag doen we mee op de jachthondenproef in Tull en 't waal. Helaas hebben we een slecht begin en liggen we er bij het eerste onderdeel al uit. Down liggen zat er niet in vandaag. Dat houd dus in ook geen diploma deze reis. Erg jammer, maar we maken deze dag wel af, verder wel een mooie cijferlijst.

Onderdeel A+B= 8-9

onderdeel C+D= 0-7

onderdeel E= 8

onderdeel F= 8

onderdeel G= 9

onderdeel H=9

We kijken terug op een leuke en leerzame dag, we doen volgende week mee met de proef op sterkenburg dus wie weet wat dat voor kansen bied!

 

Zondag 12 januari 2014 Vandaag reizen we af naar Kaatsheuvel voor het Brabantse Rashonden festival. Wij hopen dat Jet hier vandaag een zeer goed zal behalen op de exterieurkeuring. Wij zijn vandaag de enigste Fousek. Wij zijn als 9de aan de beurt in onze groep. We hebben inmiddels een idee wat er van ons verwacht wordt aangezien het voor ons ook de eerste keer is. Na enkele minuten krijgen we de uitslag en kunnen we met een zeer mooi resultaat naar huis. We hebben een UITMUNTEND gekregen van de keurmeeester afkomstig uit Ierland. Onze dag kan niet meer stuk. Ook mogen we nog op voor de BOB (best of breed). Helaas hebben we hier niets kunnen winnen.

 

 

Zaterdag 24 augustus 2013 deden we mee aan onze laatste jachthondenproef van dit jaar voor ons. Het was een thuis wedstrijd en mochten afreizen naar Landgoed Sterkenburg. Zeer mooie locatie en een beetje bekend terrein. We moesten ons weer vroeg melden voor de check bij de dierenarts, ons aanmelden bij het secretariaat en het in ontvangst nemen van de eend.

We hadden een leuke groep en een mooie volgorde van de proeven. Jet heeft weer super haar best gedaan, de wil was er zeker, maar het afwerken kon netter. Onze laatste proef was markeerapport waar we bij Jet het meeste overin zaten, gelukkig zaten we nog steeds in de race voor een b.  Gekukkig voor ons had Jet goede zin en hadden we het markeerapport in onze zak, resultaat 66 punten en een mooi B-diploma. Trots op Jet maar ook op Jeroen, ze moeten het tenslotte samen doen!

 

Zondag 18 augustus 2013 deden we mee aan de onderlinge jachthondenproeven in Nieuwegein. De dag begon met regen, maar later op de dag zeer mooi weer. Leuk alle onderdelen nu weer te kunnen doen, echter met minder druk als gisteren. Vandaag hebben we dan ook een mooi B-diploma in de wacht kunnen slepen. En ook deze reis weer met mooie cijfers. Trots op ons jonge hondje. Nu wachten op zaterdag en hopen dat we daar dan een mooi B-diploma in de wacht kunnen slepen.

 

Zaterdag 17 augustus 2013 hebben we met Jet mee gedaan aan de KNJV jachthondenproef in Tull en 't Waal. Het was een zeer geslaagde dag, met als resultaat een mooi C-diploma. Voor ieder onderdeel in de C hadden we een 9. Helaas heeft het het stuk wild niet gemarkeerd en hadden we een 0 voor dat onderdeel, dus onze kans was voor toen verkeken op een B-dilpolma. Maar ook zeer tevreden met dit resultaat!

 

Zaterdag 27 april 2013 vond in De Glind de jachtaanlegtest plaats. Jet heeft daar onderstaand certificaat behaald. Wij zijn er blij mee!!!

nr 6.  resultaat van onze Jet (tara od Jemiluk)

 

Op zaterdag 1 september 2012 vond de Buitendag Midden Nederland plaats in Maarsbergen.

Onze Jet heeft toen meegedaan met de apporteerproef op het beginners niveau. Het behaalde reslutaat is: geslaagd

Hieronder haar certificaat:

* Al deze foto's zijn eigendom van De Malushoeve

Maak een Gratis Website met JouwWeb