Home » Over ons

Over ons

 

 

Welkom op de website van de Malushoeve.

Wat leuk dat jullie hier een kijkje nemen. Wij hopen dat u hier alle informatie kunt vinden die u zoekt! Is dit niet het geval, mail of bel ons gerust.  Hieronder zullen wij ons even kort voorstellen.

 

 

 

 

 

Wij zijn een jong gezin die wonen in het buitengebied van Langbroek vlakbij bij Cothen, Doorn en Wijk bij Duurstede.

Wij wonen hier met onze 3 kinderen, 6 honden, 2 paarden, fret, 3 schapen en diverse koikarpers en 2 konijnen.  

Onze hond Jet (Tara od Jemiluk) is onze eerste fousek . Inmiddels is Jet dan ook al uitgegroeid tot een hele dame met een passie voor de jacht. Maar als huishond een echte knuffel.

 

Sinds begin mei 2016 hebben we haar dochter De Malushoeve Dusana terug gekregen. Na lang nadenken hebben we besloten Dusana (Tara) bij ons te laten blijven. Ook zij zal opgeleid gaan worden tot jachthond in de brede zin van het woord. Per 2020 hebben we een dochter uit het nest van Tara aangehouden, De Malushoeve Yeti (roepnaam Liv), wij hopen dat deze gezellige vrolijke dame zich ook zal bewijzen in de jacht en hopen dat ze met de tijd (over 2.5 tot 3 jaar) inzetbaar zal zijn voor de fokkerij.

En dan hebben we nog onze dwergteckel Linn (Unique van de Vlasroot) een heerlijk dame met 2 karakters, enerzijds een heerlijke knuffelkont en aan de andere kant een harde werker in de jacht.

De naam De Malushoeve is ontstaan door de appelboomgaard naast ons huis. In deze boomgaard bevinden zich nog enkele oude appelrassen. De Latijnse naam voor appel is Malus. Vandaar dat onze kennel dus heet De Malushoeve.

 

Wij als kennel staan ingeschreven bij de Raad van beheer op Kynologisch gebied in Nederland.

Wij zijn daarnaast lid van de Cesky Fousek Vereniging in Nederland (CFVN).